Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   
Recorda-ho: són pols
Ramon Barnils
   
 

"El cert és que la idea d'un govern de gestió va començar a interessar molta gent, per preparar unes eleccions serioses i donar sortida al desencant. Ningú no podia preveure aleshores les increïbles derivacions que podia tenir; i que no foren estranyes als famosos sopars de Lleida i, en darrer terme, al joc de despropòsits que culminaria el 23 de febrer".

Els famosos sopars de Lleida; tan famosos, tan misteriosos i tan transparents com l'assassinat del president Kennedy. I que algú, amb el mateix criteri que amb l'assassinat de Kennedy, tracta amb eficàcia de fer-nos oblidar.

Com si els famosos, misteriosos i transparents sopars de Lleida de 1980 no haguessin existit mai. El paràgraf transcrit és de Manuel Fraga Iribarne, i pertany a En busca del tiempo servido, segona part de Memoria breve de una vida pública. Correspon al 6 de setembre de 1980: més de cinc mesos abans de la presa del Parlament espanyol pel coronel Tejero, una de les "increïbles derivacions" de què parla Fraga, la qual relaciona amb els famosos, misteriosos i transparents sopars de Lleida.

Al mateix llibre, i corresponent al dia 22 de desembre del mateix 1980, escriu Fraga: "M'arriba informació segura que el general Armada ha dit que estaria disposat a presidir un govern de concentració". El general Armada, assistent als sopars de Lleida, dos mesos després es va presentar al Parlament espanyol, una vegada en mans del coronel Tejero.

Govern de gestió, govern de concentració... ¿Quines eren les persones, partits i institucions interessades en un "govern de gestió" o en un "govern de concentració"? ¿Quines persones, quins representants de partits i d'institucions assistien als sopars de Lleida? S'han escrit dos llibres decents sobre el cop d'estat del 23 de febrer de 1981, tots dos donen enorme importància als famosos sopars de Lleida, cap dels dos no pot, no vol o no gosa donar informació exacta, completa, amb misteriosos i transparents sopars de Lleida.

L'alcalde de Lleida d'aleshores ja no és alcalde. Armada és a la presó. Els màxims representants d'alguns dels partits i institucions presents als sopars de Lleida han deixat el primer pla.

Fa només set, vuit anys dels famosos i transparents sopars de Lleida. Viuen, idò, taxistes, cambrers, polítics, regidors, municipals, periodistes lleidatans que, ben segur, tenen informació sobre els famosos, misteriosos, transparents sopars de Lleida.

Vet aquí un tema de periodisme d'investigació apassionant, important i d'interès tant històric com actual.

Com el cas de l'assassinat del president Kennedy.