Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
 
   
Això va bé (abril)
Contrastant
 
Quatre anys després de l'aprovació de la llei de normalització lingüística, que indica que totes les dades obligatòries i informacions voluntàries dels productes amb denominació d'origen han d'ésser com a mínim en català, un estudi de la Plataforma per la Llengua revela que la presència del català és només del 9% en el cas dels vins i del 18% en el dels caves produïts a Catalunya. (Avui 12 d'abril de 2002)

Això va bé

Esquerra torna a defensar en solitari l'exigència de quotes lingüístiques al cinema i la previsió de sancions. Per a la resta de formacions polítiques sancionar seria un error. (Avui 18 d'abril)

Això va bé

Renfe obre un expedient al cap de circulació de Reus per utilitzar el català en un llibre de registre. Fa un any, la direcció de la companyia va enviar una circular interna en què reclamava la utilització de l'espanyol. En l'escrit la companyia raonava que l'ús del català dificulta la comprensió entre els agents de trànsit i , per tant, no garanteix la seguretat del trànsit ferroviari. (Avui 19 d'abril)

Això va bé

Una disposició del ministeri de Justícia publicada al Butlletí Oficial de l'Estat del 6 d'abril suprimeix el coneixement de la llengua catalana com a mèrit entre els criteris de selecció per al nomenament de fiscals substituts. (Avui 20 d'abril de 2002)

Això va bé

El govern de Catalunya renuncia a sancionar les infraccions a la llei del català per evitar el conflicte, tot i l'espectacular grau d'incompliments que registra. Aquesta política compta amb el suport de tots els partits polítics representats al Parlament de Catalunya amb l'excepció d'ERC, que reclama un posicionament més contundent en la defensa de la legalitat. L'incompliment de la llei és especialment greu en l'etiquetatge i el cinema. (Avui 23 d'abril)

Això va bé

La versió del Windows XP en català no estarà disponible fins al mes de juny, vuit mesos després de la sortida al mercat de la versió en espanyol. La versió catalana consistirà en una aplicació que facilitarà la traducció al català de les parts principals de la versió professional d'aquest sistema operatiu. (Avui 25 d'abril)

Això va bé

El govern valencià ha aprovat adoptar i fer oficials una llista de 62 paraules i solucions lingüístiques "genuïnament valencianes" consensuades amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i insisteix acordar-ne 200 més. (Avui 25 d'abril)

Això va bé

El conseller d'Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana Manuel Tarancón afirma que el títol de llicenciat en filologia catalana no és vàlid per acreditar el coneixement de valencià que s'exigeix als aspirants a aconseguir una plaça en les oposicions al cos docent de la Generalitat Valenciana. (Avui 26 d'abril)

Això va bé

Torna a dalt