Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
 
   
Això va bé (novembre)
Contrastant
   
 

Dels 110 cinemes del Principat i les Illes que projectaran el segon lliurament de les aventures de Harry Potter, Harry Potter i la cambra secreta, tan sols 9 oferiran la còpia en llengua catalana. Al País Valencià, els 29 cinemes que projectaran el film ho faran tots en espanyol. A Andorra probablement també es projectarà la còpia en espanyol, i dos cinemes de Catalunya Nord la projectaran en francès.

Vilaweb, 5 de novembre de 2002

Això va bé

L'associació de Webmàsters en Català de Cultura i Àmbits ha presentat el tercer baròmetre de l'ús del català als webs de les grans empreses. La situació continua qualificant-se en general de dolenta, amb la presència del català en tan sols el 38,75% de les 900 web d'empresa analitzades.

Vilaweb, 6 de novembre de 2002

Això va bé

La Biblioteca Nacional espanyola cataloga valencià i balear com a llengües diferents de la catalana. D'aquesta manera l'esmentada biblioteca incompleix el sistema internacional de codificació de registres bibliogràfics (MARC) que estableix que els títols escrits en variants del català usaran el codi "cat". La Biblioteca Valenciana també diferencia entre català i valencià als seus registres.

Avui, 16 de novembre de 2002

Això va bé

Únicament dos esportistes (Luis Enrique Martínez i Antonio Carlos Ortega) dels aproximadament 100 que integren les plantilles professionals del FC Barcelona (futbol, bàsquet, handbol i hoquei) van assistir a la primera classe del curs de llengua i cultura catalana que ofereix gratuïtament el club en colaboració amb la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. La resta d'esportitstes inscrits al curs (Javier Saviola, Andrei Txepkin i Mikel Agirrezabalaga) van excusar la seva assistència per obligacions professionals o personals.

Catalunya Ràdio, 19 de novembre de 2002

Això va bé

Únicament tres dels vuitanta títols que ha editat des de l'any 2002 la Biblioteca Valenciana, tutelada per la Conselleria de Cultura de la Generalitat valenciana, són íntegrament en català. Deu títols més són bilingües i els restants, és a dir 67, són exclusivament en espanyol.

La Vanguardia, 20 de novembre de 2002

Això va bé

Torna a dalt