Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
13 d'agost de 2002
Novetats  
   
Assetjament policial al Fòrum
Contrastant
   
 

Dissabte passat al matí vam rebre un veritable assetjament policial al Fòrum mentre calculàvem la gent que entrava al recinte. De quarts d'onze a tres quarts de dotze ens van fer identificar en diverses ocasions. En concret, el membre de CONTRASTANT que era a l'entrada de Diagonal dues vegades i el membre que era a l'entrada de Prim una (en una altra ocasió un mosso d'esquadra li va preguntar què feia però no el va identificar). A més, durant el descans d'un quart d'onze, uns secretes també van fer identificar tots membres alhora.

Si els agents de la policia, tant els de la policia espanyola com els mossos d'esquadra, ens haguessin observat en lloc de mostrar la seva prepotència exigint-nos que ens identifiquéssim, haurien vist que el que fèiem era comptar gent. Tanmateix, la seva displicència els portava a la fàcil tasca de fer-nos identificar. A més, davant de la nostra protesta, ens volien fer creure, això ens deien, que es tractava de simple rutina. Casualment, de tota la gent que hi havia a les entrades del Fòrum només ens identificaven a nosaltres, però era pura rutina.

Al llarg de les identificacions, vam tenir uns creuaments de paraules molt interessants i instructius. Un policia espanyol, davant les respostes en català d'un dels nostres membres, va dir "En castellano, por favor", petició davant de la qual el membre de CONTRASTANT va optar per callar. A més, el mateix policia va formular l'amenaça següent en forma de pregunta: "¿Sabe usted que se tomarán contra usted? En un altre dels intercanvis dialèctic, un secreta de la policia espanyola ens va dir, com a resposta a les nostres queixes, "Té por d'alguna cosa?".

En dues de les identificacions (rutinàries, això sí) ens van preguntar si form÷avem part de col·lectius antifòrum. Es veu que ser antifòrum es condició suficient per passar a ser un sospitós rutinari.

Diumenge la policia va tornar a la càrrega. El membre de CONTRASTANT va rebre una altra identificació rutinària (dos secretes més). En un moment determinat, el policia espanyol ens va dir que la identificació era, en altres coses, per comprovar si el membre de CONTRASTANT tenia res pendent amb la justícia (espanyola, por supuesto). Som tan rucs que si tinguéssim res pendent amb la justícia espanyola estaríem comptant a la porta del Fòrum!

En aquesta ocasió, però, vam poder comprovar que la política educativa dels governs de Jordi Pujol ha fet forat. La parella de secretes, formada per policia nacional i mosso d'esquadra com sempre, van mantenir una discussió profitosa amb un de nosaltres. Aleshores, el mosso d'esquadra va demostrar l'eficiència de la política educativa pujoliana. En identificar-se l'interpel·lat com a membre de CONTRASTANT, el mosso d'esquadra va preguntar afirmant: CONTRASTANT acabat amb t.

Per acabar, cal dir que cap dels policies que ens va identificar no va tenir cap interès per comprovar què escrivíem a les llibretes.