Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   
Les xifres de la Guàrdia Urbana de Barcelona o comptem a la babalà
  Contrastant
 
  La Guàrdia Urbana de Barcelona ha ofert xifres sorprenents per a les dues darrers manifestacions que han tingut lloc a la Via Laietana per protestar contra la política educativa del govern espanyol. El dia 29 d'octubre va comptar 10.000 manifestants, mentre que el dia 21 de novembre n'ha comptat 15.000. La lògica d'aquestes xifres només és al cap de la persona que les ha ofertes, suposant que sigui la mateixa.

Segons les dades de la Guàrdia Urbana, a la manifestació del novembre hi han assistit la meitat més de manifestants que a la d'octubre. Les dades empíriques, però, desmenteixen rotundament les xifres d'aquest organisme oficial. Pel que fa a la llargada, deixant de banda l'existència de forats, la manifestació de l'octubre anava de gairebé els antics jutjats de família a l'inici de Via Laietana, és a dir, la marxa ocupava gairebé un quilòmetre de longitud. En canvi, la manifestació del novembre tenia la capçalera a l'alçada de la parada de l'autobús després d'haver passat la plaça Antoni Maura, poc després d'Ovlas, mentre que la cua ara a l'inici de Via Laietana, és a dir, la manifestació tenia mig quilòmetre de longitud. Es podria adduir que la densitat mitjana de la segona era superior a la de la primera, la qual cosa és certa. Ara bé, en cap cas es va produir un augment de la densitat que justifiqués aquesta diferència. A més, segons les dades de Guàrdia Urbana, la densitat mitjana de la manifestació del dia 29 d'octubre seria de poc més 0'75 manifestants per metre quadrat, una densitat que resulta si més no sorprenent en un organisme tan generós en el seu recompte d'altres manifestacions, en què ha arribat a encabir entre 15 i 20 persones per metre quadrat.

Creiem que ja és hora que la Guàrdia Urbana expliqui, és a dir, argumenti, com calcula realment el nombre de manifestants. Ja és hora que expliquin quin mètode utilitzen, quina lògica segueixen. Els membres de la Guàrdia Urbana sempre diuen, per defensar-se, que ells no tenen cap obligació de donar la xifra de persones que assisteixen a una manifestació o un acte massiu. Doncs que no les donin, però que deixin d'oferir xifres que no reflecteixen la realitat.