Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   
Cadena humana (Barcelona, 15-3-2003): No en tenim dades
Contrastant
   
 

Hem pogut observar un augment notable de visites entre ahir i avui, les quals segurament busquen el nostre informe sobre l'assistència a la Cadena Humana contra la guerra que es va celebrar a Barcelona dissabte passat.

Ho lamentem però no disposem de dades sobre aquest acte. Vam decidir no mesurar-lo per dos motius:

-En primer lloc, les característiques de l'acte (en concret, l'àrea màxima que teòricament podia arribar a ocupar) feia molt difícil comptar ni que fos aproximadament la gent que hi va assistir, ja que hauríem necessitat una trentena de persones. Ens referim sobretot a la dificultat de calcular el nombre de gent que no formava part de la cadena però que era al seu voltant.

Tampoc era possible saber quanta gent baixaria en manifestació fins a plaça Catalunya, un cop acabada la cadena humana, ni per quin lloc ho faria.

-Ens segon lloc, ens trobem a finals d'avaluació, la qual cosa implica hores i hores de correcció d'exàmens per complir els terminis fixats als instituts on treballem. Per tant, la manca de temps ens impedia també d'assistir-hi. Volem recordar que, contràriament al que alguns es pensen, Contrastant no és la nostra feina, és a dir, no és l'activitat amb què ens guanyem la vida.

Per acabar, ens agradaria fer una observació: abans de creure-se-les o no, la ciutadania i els/les periodistes haurien d'exigir que les dades d'organismes públics (Guàrdia Urbana de Barcelona i Delegación del Gobierno) estiguin mínimament argumentades. Si no, el millor fóra obviar-les.