Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   
L'Elvis no pot amb la Feria ni amb Can Zam
Contrastant
  14 de setembre de 2002
   
 

Diferents diaris van xifrar entre 70.000 i 100.000 el nombre de persones que assistiren a la vetlla del vint-i-cinquè aniversari de la mort d'Elvis Presley a la mansió de Graceland la nit del 15 d'agost d'enguany. Així mateix, van dir que al voltant de 600.000 persones, més o menys, visiten anualment la mansió de Graceland.

Davant d'aquestes dades hi ha una constatació a fer: si fem cas de les xifres oficials, la Feria de Abril en Cataluña i els festivals que munta Justo Molinero derroten de manera abassegadora el rei del rock. Recordem que, segons aquestes fonts, la Feria reuneix en menys de deu dies tres milions de visitants i que Justo Molinero és capaç de reunir en unes hores de mig milió a 750.000 persones.

Les xifres dels fans d'Elvis Presley, però, ajuden a situar les xifres de la Feria i dels festivals de Justo Molinero en el seu lloc. És creïble que aquestes festes superin de manera tan abassegadora tot un mite com és l'Elvis? Segons les nostres dades, a la Feria d'enguany no hi assistiren més de 455.000 visitants i mai no hem fet un festival de Justo Molinero però Can Zam no pot reunir, de cap de les maneres, cent mil persones en unes hores.

Cal dir, però, que, com a mínim, hi ha tres diferències entre la Feria i els festivals de què parlem. En primer lloc, per entrar a la mansió d'Elvis cal pagar una entrada, fet que no succeeix a la Feria ni a Can Zam. En segon lloc, la gent que visita Graceland no és necessàriament de la zona, mentre que la gran majoria dels qui van a la Feria i a Can Zam viuen a l'àrea metropolitana. I, en tercer lloc, un fan d'Elvis va una vegada o dues (en termes generals) a Graceland al llarg de la seva vida, mentre que un visitant de la Feria o el públic que va a Can Zam pot anar-hi cada any.

En conclusió, Elvis Presley surt molt més parat del que sembla a primera vista. De fet, reunir 600.000 a l'any implica, si fem una mitjana, que 1.664 fans visiten diàriament Graceland.