Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
c
 



© Magma3
 
15 d'abril de 2006
Novetats  
   
El nombre impossible de visites a la Feria de Abril de Cataluña el 30 d'abril segons García Prieto, o la utilització partidista de la Guàrdia Urbana
Contrastant
   
 

Durant la celebració de la Feria de Abril de Catalunya, Francisco García Prieto, va afirmar en unes declaracions a Els matins de TV3 que la Guàrdia Urbana havia calculat que mig milió de persones havien assistit a l'esmentada Feria el 30 d'abril. Certament, el 30 d'abril va ser un dia històric per a la Feria. Ben segurament ha estat el dia que ha rebut més visites des dels seus inicis. Això no vol dir, òbviament, que l'afirmació de García Prieto sigui certa.

El 30 d'abril la Feria va obrir de 10 del matí a tres quarts de cinc, és a dir, el públic va accedir al recinte firal durant 18 hores i tres quarts. Si fem la hipòtesi que durant tot el temps que la Feria va restar oberta hi va entrar la mateixa gent, això vol dir que durant cada minut la Feria va tenir 444 visites, és a dir, 7,5 visites per segon.

La xifra obtinguda mostra clarament que la dada aportada per García Prieto és impossible.

Però encara hi ha més. La presència de la Guàrdia Urbana es limitava a controlar el carrer Taulat i la plaça de Llevant ja que els encarregats de la vigilància de la Feria eren els mossos. Per tant, la Guàrdia Urbana no tenia cap dispositiu per comptar el nombre de visites que rebia la Feria.

Un cop arribats en aquest punt, sorgeixen diverses preguntes: per què la Guàrdia Urbana no desmenteix García Prieto quan el president de la FECAC afirma que l'organisme policial barceloní ha calculat que el 30 d'abril la Feria va rebre 500.000 visites? Per què calla la Guàrdia Urbana i es deixa utilitzar públicament per García Prieto? Per què la Guàrdia Urbana no deixa en evidència l'afirmació d'un charlatán de feria (i mai més ben dit)?

Com deia Dylan, la resposta és al vent.