Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
21 de maig de 2005
Novetats  
   
900.000 afeccionats del Barça al carrer?
Contrastant
   
 

La Guàrdia Urbana de Barcelona va calcular que 900.000 afeccionats del FC Barcelona van seguir la desfilada dels campions de la Lliga de la temporada 2004-2005.

La Guàrdia Urbana torna a oferir una xifra impossible que recorda altres xifres impossibles: 900.000 a la manifestació per rebutjar la mort d'Ernest Lluch i 1.300.000 a la manifestació contra la guerra el 15 de febrer de 2003.

Per tal de no perdre encara més credibilitat, aquest organisme hauria d'explicar com va obtenir la xifra gairebé milionària, és a dir, hauria de fornir a la ciutadania les dades que li permeten de dir que hi va haver 900.000 barcelonistes al carrer.

D'altra banda, els periodistes continuen entestats a oferir xifres increïbles. Malgrat totes les evidències que s'han ofert els darrers anys, continuen donant credibilitat a una font que proporciona xifres més que qüestionables, a la qual, per cert, mai no demanen explicacions, butlla de la qual no han gaudit alguns. No només això, n'hi ha que han arrodonit la xifra i han parlat d'un milió directament. Quina mena feina més fàcil: repetir (en titular fins i tot) sense vacil·lar el que diuen determinades "fonts d'informació".