Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   
Manifestació contra la LOU: No en tenim les xifres
Contrastant
 

Ahir va tenir lloc una manifestació per protestar contra la LOU pel centre de Barcelona. Segons els organitzadors s'hi van manifestar 100.000 persones, xifra que la Guàrdia Urbana va rebaixar fins als 30.000.

Malauradament, no podem oferir dades pròpies perquè no vam poder assistir-hi. Com és de suposar, no ens guanyem la vida comptant manifestacions. Les nostre obligacions professionals, de fet som professors d'institut, ens van impedir d'anar-hi.

CONTRASTANT vol remarcar que els periodistes continuen sense oferir dades pròpies. Continuen fent el mateix de sempre: es limiten a oferir les xifres dels organitzadors i de la Guàrdia Urbana. Com a màxim, n'augmenten l'oferta per la Guàrdia Urbana.

I si resulta que van assistir a la manifestació menys de 30.000 persones? Per exemple, La Vanguardia aporta aquesta dada: "Esta frase es un exponente del movimiento que está detrás de la plataforma de entidades que ayer logró ocupar toda la Via Laietana desde la plaza Urquinaona al cruce con Jaume I." Si aquesta apreciació fos certa, és a dir, que la cua de la manifestació era a Plaça Urquinaona quan la capçalera era a l’alçada del metro Jaume I., la xifra de manifestants que van oferir La Vanguardia i la Guàrdia Urbana és impossible. S’ha de pensar que aquest tram fa uns 7660m2 i perquè hi cabessin 30.000 manifestants caldria que la densitat hagués estat de 4 persones per metre quadrat, densitat que considerem impossible en una manifestació dinàmica. A més, les imatges de televisió mostraven que els manifestants anaven força separats, la qual cosa ens fa pensar que la densitat no devia superar les 1,5 persones per metre quadrat.

Per acabar, CONTRASTANT vol agrair la confiança de totes les persones que han entrat al nostre web amb l’esperança de trobar-hi unes xifres que no tenim. Gràcies.