Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   
La Guàrdia Urbana de Barcelona: la incoherència de les xifres a propòsit d'actes celebrats a l'Avinguda Maria Cristina
   
  Contrastant
   
 

La Guàrdia Urbana de Barcelona va calcular que a l'acte organitzat per la Plataforma Cultura i Espectacle celebrat el dia 30 de març a l'avinguda Maria Cristina hi van assistir 30.000 persones.

Deixant de banda l'exactitud o no de la xifra i deixant de banda l'àrea ocupada pels assistents, és curiós de comprovar que aquesta avinguda permet de calcular xifres molt dispars segons els actes que s'hi celebren. Per exemple, al darrer piromusical de la Mercè, segons la Guàrdia Urbana, hi assistiren 180.000 persones.

Si bé es cert que la densitat i l'àrea poden augmentar significativament el nombre d'assistents a un acte, no deixa de sorprendre que el darrer piromusical, segons la Guàrdia Urbana, equivalgui a sis actes contra la guerra. Per una raó senzilla: l'espai físic és el mateix, l'avinguda Maria Cristina.

La lògica, doncs, és clara: si en un acte hi ha 30.000 persones a l'altre no hi poden haver 180.000 i a l'inrevés, si en un acte hi ha 180.000 a l'altre no poden ser-ne només 30.000. De fet, aquests dos actes serveixen per demostrar que la Guàrdia Urbana no segueix cap criteri coherent a l'hora d'oferir la seva xifra d'assistents a un acte. I, el que és pitjor, juga amb la manca de memòria, per raons òbvies, de la ciutadania. Qui recorda la xifra que va donar fa sis mesos sobre el piromusical?

En els nostres articles hem demostrat de manera fefaent que en moltes ocasions les xifres que ofereix la Guàrdia Urbana no són fiables i, en alguns casos, que són impossibles. Creiem que va sent hora que els i les professionals de la informació es plantegin d'una manera realista com han de tractar aquesta font informativa.