Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
5 d'octubre de 2002
Novetats  
   
A mercè de la Guàrdia Urbana (II)
   
Contrastant
 

Novament, les xifres que ha ofert la Guàrdia Urbana dels actes de la Mercè són impossibles en alguns casos. En comentarem dos: la Festa del Cel i el Piromusical.

El portaveu de la Guàrdia Urbana ha comentat en diverses ocasions que la densitat màxima que calcula l'esmentat cos policíac és de 4 persones per metre quadrat. Segons aquesta afirmació, doncs, les xifres de la Festa del Cel i del Piromusical no només són falses, sinó que són impossibles.

La Guàrdia Urbana va oferir la xifra de 400.000 assistents a la Festa del Cel. Segons aquesta versió, caldria un mínim de 100.000 metres quadrats per encabir-hi tota aquesta gent. Cal dir que aquest mínim és molt mínim perquè això implicaria que aquests 100.000 metres quadrats tinguessin tots una densitat màxima. Per tant, l'àrea útil ocupada ultrapassaria els esmentats 100.000 metres quadrats.

Però, què implica afirmar que hi hagi 100.000 metres quadrats ocupats? Si tenim en compte que un passeig de Gràcia té aproximadament 72.500 metres quadrats útils, això vol dir que la gent que va assistir a l'esmentat acte va ocupar, com a mínim, gairebé 1'40 passeigs de Gràcia.

Pel que fa al Piromusical, segons la Guàrdia Urbana hi assistiren 175.000 persones. Segons el criteri de l'esmentat cos policíac, caldria un mínim de 43.750 metres quadrats útils per encabir-hi tots els presents. El problema no és altre que l'avinguda Maria Cristina no fa 43.750 metres quadrats útils. I que si hi afegim la plaça d'Espanya ocupada tampoc no arribem a aquesta xifra.

L'avinguda Maria Cristina, afegint-hi l'avinguda Rius i Taulet o l'avinguda Marquès de Comillas, fa 319'3 metres de llarga i 60'3 metres d'ampla. Per tant, ocupa una extensió de 22.447 metres quadrats. Però a aquesta xifra se li ha de restar tot l'àrea no útil: l'entrada i la sortida del pàrquing, les sis fonts amb parterre, les dues columnes amb banderes i les dues torres venecianes. Tot plegat ocupa 4.888 metres quadrats. Per tant, l'àrea útil és de 17.559 metres quadrats. Això vol dir que a l'àrea de l'avinguda Maria Cristina no hi entren més de 57.594 persones (17.559 per 3'3). Encara ens en falten més 117.000 persones per arribar a la xifra de la Guàrdia Urbana. Com es pot arribar a 175.000 assistents tot i que estigui parcialment ocupada la plaça Espanya? És, un cop més, impossible.

Com ja vam dir l'any passat, amb la festa de la Mercè es dóna un fenomen curiós: la Guàrdia Urbana, cos policíac dependent de l'Ajuntament de Barcelona, infla la xifra dels assistents a uns actes que organitza l'esmentat ajuntament. Això permet que aquest ajuntament parli d'un gran èxit d'assistència. És a dir, tot queda a casa.