Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   
"L'únic representant espanyol al Masters"
Contrastant
   
 

Canal Barcelona, 18 d'octubre de 2002

"Juan Carlos Ferrero serà l'únic representant espanyol al Masters"

El nacionalisme banal espanyol fa acte de presència en aquest titular amb l'adjectiu "espanyol", però es referma amb l'adjectiu "únic". A propòsit d'aquest titular volem fer les següents consideracions:

1. L'adjectiu "únic" apareix perquè sempre o habitualment hi ha més d'un tennista espanyol al torneig Màsters i, per tant, és excepcional que aquest any n'hi hagi un.

Si això fos cert, l'afirmació que el titular s'inclou dins el nacionalisme banal espanyol no tindria fonament i podríem suposar que, si s'hagués escaigut, Canal Barcelona hauria fet la mateixa notícia en relació a tennistes d'altres nacionalitats, perquè la noticia no seria que hi ha pocs tennistes espanyols, sinó l'excepcionalitat que suposa que hi hagi un sol tennista espanyol.

2. L'adjectiu "únic" apareix perquè el redactor de la notícia considera que un tennista espanyol al Màsters, el torneig més important de la temporada al marge dels del Gran Slam, és poc. En conseqüència, hom es lamenta que tan sols hi hagi un tennista espanyol en aquest torneig i hom desitjaria que en fossin més. El redactor de la notícia, doncs, prefereix que hi hagi tennistes espanyols abans que tennistes d'altres nacionalitats. És a dir, Canal Barcelona s'estima més que participi al Màsters un tennista de Salamanca que no pas un tennista d'Andorra o de Perpinyà.

En aquest últim supòsit, cal trobar l'explicació d'aquesta actitud en el fet que el redactor de la notícia considera que Ferrero forma part del mateix "nosaltres", el que constitueixen els espanyols, que ell mateix i que els espectadors de Canal Barcelona.

Per cert, l'espanyol en qüestió és un tennista d'Ontinyent, i els altres dos espanyols amb possibilitats de jugar l'esmentat torneig són un mallorquí, Carlos Moyà, i un de les terres de Ponent, Albert Costa.