Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
3 de novembrel de 2004
 
   
Els fans de l'hoquei, o això diuen
Contrastant
 

 

  El 26 d'octubre, El Periódico de Catalunya ens va regalar un magnífic titular a la secció de Tele + Oido: "Uns 74.000 fans de mitjana van veure el Mundial d'hoquei". És a dir, els teleespectadors que van veure els partits per C-33 i la final per TV3 són qualificats de fans.

En primer lloc, hi ha una triviliatització dels espectadors: passen a ser uns simples fans, és a dir, morralla. I, a més, es redueix la visió del partit a una qüestió merament sentimental.

En segon lloc, algú s'imagina que EPC tituli "Un milió de fans veuen el partit d'Espanya"? Com pot ser fan un espanyol si tenim el derivat fanàtic?

Però hi ha més. Més endavant, a la notícia es fa referència a la fórmula 1:

ÈXIT DE LA FÓRMULA 1
Però al marge del futbol, les retransmissions esportives que més bé estan funcionant a Catalunya són les del mundial de Fórmula 1, competició que diumenge passat va tancar la temporada amb el GP de Brasil. En aquesta carrera (que es va transmetre de 18.15 a 20.49), TV3 va aconseguir una mitjana de 393.000 teleespectadors (21'1% de quota de pantalla. Aquesta xifra, sumada a la que va aconseguir Tele 5 (361.000 i un 19'9 de share), fa que la F-1 es converteixi en el segon esport amb més audiència en l'àmbit català: 754.000 seguidors (i un més que respectable 41% de quota de pantalla.).
Però l'èxit de la F-1 també es reflecteix en el conjunt d'Espanya: el GP de Brasil que va oferir Tele 5 va reunir 3.119.000 espectadors (28'1 de share), raó per la qual es converteix en la transmissió més seguida a Espanya de la fórmula 1.

En aquest fragment es pot veure que les persones que veuen la fórmula 1 són seguidors o teleespectadors, no pas fans.