Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
17 d'octubre de 2004
 
   
Què hi va anar a fer el Barça a Perpinyà?
Contrastant
 

 

 


El dia 7 d'octubre de 2004 una delegació del FC Barcelona encapçalada pel seu president, Joan Laporta, va viatjar a Perpinyà per celebrar-hi diversos actes:

1. Reunió de Joan Laporta amb el president de l'USAP, Marcel Dragenat.

2. Discurs de Joan Laporta a l'Ajuntament de Perpinyà davant de l'alcalde i el consistori de la ciutat.

3. Reunió de la delegació blaugrana amb una representació del catalanisme cultural, polític i esportiu de la Catalunya Nord: representants dels partits polítics catalanistes, de la Bressola, de la Federació per la Defensa de la Llengua catalana, de l'Associació Comte Guifré, d'Arrels, de la comunitat gitana ...

4.Partit de futbol entre el FC Barcelona i l'Olympique de Marsella

El Periódico de Catalunya va informar sobre dos dels quatre esdeveniments que va protagonitzar el FC Barcelona a Perpinyà: la trobada dels president del FC Barcelona i el president de la USAP per parlar de la possibilitat d'establir algun tipus de vincle entre els dos clubs, i el partit de futbol entre el FC Barcelona i l'Olympique de Marsella a l'estadi de la USAP. Això vol dir que EPC no va informar sobre el discurs de Laporta a l'ajuntament de Perpinyà ni sobre la reunió de la delegació barcelonista amb els representants del catalanisme a les comarques sota administració francesa.

EPC s'interessa únicament pels actes de caràcter esportiu i ignora de caràcter polític i cultural, informa sobre l'equip de futbol i no s'interessa per les activitats extraesportives de la institució més important de la societat civil catalana, prescindeix, en el més pur estil nunyista, de tot allò que fa que el Barça sigui, tal com diu el tòpic, més que un club.

Aquest silenci resulta encara més sorprenent si es té en compte que tota la premsa barcelonina en general i EPC en particular es caracteritza per omplir les seves pàgines destinades als esports, que són moltes, amb informació sobre el club barcelonista. Entre les informacions publicades amb relació a l'entitat blaugrana no hi falten les que tenen un caire purament anecdòtic ni les de caràcter extraesportiu com, per exemple, les que s'interessen per la vida privada dels futbolistes o dels dirigents.

Si a això hi afegim l'excepcionalitat dels contactes entre institucions públiques i privades de les dues bandes de la frontera, i la importància i representativitat dels personatges i institucions nordcatalanes que van protagonitzar les trobades amb els dirigents barcelonistes, hem de concloure que ens trobem davant d'una clara voluntat d'ocultació dels fets per part d'EPC ja que trenca la la norma periodística que diu que és notícia tot allò que té a veure amb el Barça.