Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
15 de febrer de 2006
Novetats  
   
La tendenciositat d'El Mundo: el FC Barcelona-Betis i la manifestació del 18-F
   
Contrastant
 

El Mundo va publicar el 15 de febrer una notícia sobre el possible canvi d'hora del partit Barcelona-Betis atès que coincidia amb la manifestació convocada per la Plataforma Pel dret a decidir. La manifestació estava convocada per a les cinc de la tarda i el partit de futbol per a les sis.

En el moment que escrivim l'article no és clar qui ha fet la proposta de canvi. No se sap si ha estat el FC Barcelona o les televisions.

EM titula com segueix: "Proponen cambiar el Barça-Betis de hora al coincidir un acto de ERC". El titular té una característica singular: no té subjecte. Així, el lector/la lectora es queda sense saber qui fa la proposta de canvi horari.

Un altre fet a remarcar és l'afirmació que qui convoca la manifestació és ERC, quan EM hauria de saber (de fet, ho sap) que qui convoca és la Plataforma Pel dret a decidir, a la qual s'ha adherit ERC.

A la notícia trobem aquest paràgraf:

El encuentro debía disputarse a las 18.00 horas, pero en la tarde de ayer se discutía posponerlo hasta las 22.00 horas. Casualmente, a las 17.00 horas Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha convocado una manifestación en favor del Estatuto, y se rumoreó sobre el interés de que Joan Laporta, afín al ideario de ERC, hubiera propuesto a la plataforma Audiovisual Sport y a la Federación cambiar el horario para favorecer que los aficionados del Barça pudieran acudir a la convocatoria pro Estatuto.

Deixant de banda l'afirmació que qui convoca la manifestació és ERC i les simpaties polítiques de Joan Laporta, cal remarcar l'adverbi Casualment. Del redactat del text es pot desprendre la idea que primer es va decidir l'hora del partit de futbol i posteriorment es va convocar la manifestació. Tanmateix, la manifestació fa temps que està convocada i, en canvi, l'hora del partit fa pocs dies que es va decidir. De fet, la web del FC Barcelona informava la setmana passada que el partit es jugava a les vuit de la tarda.

Per tant, el tractament tendenciós de la notícia és evident i es palesa en el titular i en el text.