Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
21 de maig de 2005
Novetats  
   
Quan es confón la realitat amb el desig
   
Contrastant
 
Si partim de la premissa que tothom té el dret d'expressar lliurement les seves idees, l'únic que cal exigir a l'opinió, des d'una perspectiva lògica, és que sigui coherent amb les dades empíriques. I, més, quan es tracta d'un articulista, que cobra (materialment i simbòlicament) per construir un discurs.

Joseba Arregi, exdiputat del PNB i exconseller del Govern basc, va escriure a El Periódico de Catalunya de l'11 de maig de 2005, un article titulat "Fotografia en la foscor", on apareix aquesta oració:

I per a aquesta reconstrucció és una condició inexcusable renunciar a la voluntat de definir la societat basca des de la, sempre suposada, majoria nacionalista.

De la citació se'n desprèn que la "majoria nacionalista" no és real. Deixant de banda que el comportament electoral a Euskadi presenta variacions segons es tracti d'unes elecions per escollir el Congrés de Diputats espanyol o al Parlament basc, a les darreres eleccions hi va haver una majoria nacionalista basca. Així, la coalició va obtenir el 38'6% dels vots emesos, EHAK, el 12'5% i Aralar, el 2'3%.

Si sumen els tres resultats, obtenim que els nacionalistes van aconseguir el 53'4% dels vots emesos. Per tant, la sempre suposada és més que una mera suposició i el 17-A va esdevenir real.