Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
8 de desembre de 2003
Novetats  
   
El PP, Atutxa, el Tribunal Superior de Justícia del País Basc i l'euskera
   
Contrastant
 

El dia 4 de desembre de 2003 Gabriel Cisneros, secretari general del Grup Popular al Parlament espanyol, va fer unes declaracions que gairebé no han tingut cap ressò. Per aquest motiu, i malgrat que fins ara mai ens havíem fet ressò de cap declaració de cap polític, creiem que cal difondre-les.

Arran de la declaració en euskera de Juan Maria Atutxa davant del Tribunal Superior de Justícia del País Basc, el senyor Cisneros va fer unes declaracions que foren recollides per algunes agències, notícia que www.elmundo.es va publicar en el seu web. El text és el següent:

El secretario general del Grupo Popular, Gabriel Cisneros considera que el hecho de que Atutxa se expresara en euskara no es "la mejor expresión de una disposición a la cooperación con la Justicia".
Cisneros señaló que esto supone "entorpecer el primer trámite procesal utilizando una lengua que no resultaba accesible a los otros agentes jurídicos, cuando la Constitución dice que el castellano es la lengua oficial del Estado y que todos tenemos el deber de conocerla y el derecho a usarla".

Cal dir que l'edició en paper d'El Mundo del dia 5 de desembre no recollia aquest fragment i que aquestes declaracions tampoc no apareixen a la resta de diaris que habitualment comentem (Avui, El País, El Periódico de Catalunya i La Vanguardia).