Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
6 de gener de 2005
Novetats  
   
Números màgics d'una tarda màgica
   
Contrastant
 

Com ens té ben acostumats la Guàrdia Urbana de Barcelona ahir va tornar a comptar màgicament el nombre de persones que va assistir a la Cavalcada. En total, 375.000 persones.

Si tenim en compte el recorregut, de cinc quilòmetres, és a dir, 5.000 metres s'haurien hagut d'encabir 75 persones per cada metre que avançava la Cavalcada a dreta i a esquerra de la calçada. Aquesta dada és excesiva fins i tot en una tarda-nit màgica com la d'ahir.

Si la xifra fos certa, voldria dir que un de cada cinc barcelonins i barcelonines era a la Cavalcada, xifra que sembla elevada si tenim en compte els que han marxat, els engripats i malalts en general i la gent que treballava en una tarda de compres tradicionalment frenètica (el que implica la gent que compra i la gent que despatxa).

Com ja hem dit en diverses ocasions ens endinsem en un cercle virtuós: l'entitat organitzadora és l'Ajuntament de Barcelona, i l'entitat que dóna la xifra és la Guàrdia Urbana, que en depèn. Dit altrament: com més alta sigui la xifra, més èxit per a l'Ajuntament. I ja sabem que a l'alcalde Clos li agraden les grans xifres, com més grans millor.