Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
4 de febrer de 2006
Novetats  
   
La capacitat de convocatòria acreditada de la Feria de Abril segons El Periódico de Catalunya
Contrastant
   
 

El Periódico de Catalunya del 2 de març de 2006 dedica un comentari sense signar al costat de l'editorial sobre la Feria de Abril. A continuació en reproduïm un fragment:

BON PAS DE LA FIRA D'ABRIL CATALANA

Amb un recinte estable com el del Fòrum, amb un programa d'actuacions d'artistes ambiciós, i amb la seva capacitat de convocatòria acreditada, els organitzadors de la Fira d'Abril andalusa a Catalunya fa un pas significatiu perquè l'esdeveniment deixi algun dia de ser polèmic per les subvencions públiques que rep. [...]

El que volem comentar és el sintagma "la seva capacitat de convocatòria acreditada". Cal remarcar que la Feria de Abril rep moltes visites, si bé cal tenir present un cert nombre de visitants hi va dues vegades o més. Aquest elevat nombre de visites, però, no vol dir que "la seva capacitat de convocatòria" estigui "acreditada". Justament, els darrers anys els mitjans de comunicació no han acollit amb l'alegria d'abans les xifres de l'organització, que calculen que van a la Feria entre dos milions i mig i tres milions de visites o de visitants, distinció fonamental ja que òbviament no és el mateix el concepte de visita que el de visitant (atès que un visitant pot fer més d'una visita). A més, alguns han qüestionat obertament les xifres de l'organització. Per tant, sembla mentida que ara EPC es despengi amb l'afirmació que l'assistència a la Feria està "acreditada". Que hi vagi molta gent no implica que la xifra de l'organització sigui certa, com vam demostrar el 2002, quan vam calcular que, com a màxim, la Feria de Abril va rebre 455.056 visites, no pas el tres milions de visitants que va pregonar la FECAC, l'entitat organitzadora (www.contrastant.net/mani/feria2002c.htm).